Mi a különbség a 8 és 18.000 Ft-os klímatisztítás között?

Ismerős az érzés amikor nagyon meleg van már de nem szeretnénk a tavalyi szennyezett klímát bekapcsolni még? A klímás nagyon sokára mondott időpontot aki minden évben tisztítja mert most szeptemberig szereli fel a klímákat mint az őrüült. Nagyon nehezen bírjuk már a meleget, nezünkben a távirányítóval azon gondolkodunk már hogy „na csak egy kicsit”. A rend kedvéért futunk még egy kört, felcsapjuk a netet. Google hirdetés első találat, telefonba azt mondja még ma kijön. Azt azért már talán kibírjuk, fő az egészség. El is jön a délután, meg is érkezik az illető, de a kezében csak egy ablakpucoláshoz használt spriccelős tartályba töltött kérdéses tartalmú szer van, amit klímatisztító csoda vegyszernek hív az illető. Na mindegy, beengedjük, kéri egy létrát mert „pont elfelejtette” feláll a pódiumra és bekapcsolja a gépet. Hümmög párat, majd befújja a csodaszerrel. 5 perc, 10.000 Ft. Kifizetjük, elmegy. Na hát ezt én is meg tudtam volna csinálni godoljuk magunkban, és ettől kezdve megyünk az obiba klímatisztító habsprayt venni, amitől a megváltást várjuk. A klíma finom illatot áraszt pár napig aztán el is felejtjük az egészet erre ez évre klímatisztítás pipa.

Pár év után furcsálljuk hogy a klíma egyre büdösebb, sőt mindig az évi első bekapcsolásnál betegek is leszünk. Arra fogjuk, hogy huzatot kaptunk a klímától, túlhűtöttük a lakást…stb. Holott a probléma ettől sokkal kézenfekvőbb:

Évekig a poros és penészes klíma keringeti a levegőt a lakásban

De mitől? Hiszen minden évben befújtuk tisztítózerrel. Most akkor átverés a nagy áruházakban kapható, kifejezetten klímatisztításra használható klímatisztító szer?  Igen.

Penészes ventillátor a klíma beltéri egységében

Átverés a nagy áruházakban kapható, kifejezetten klímatisztításra használható klímatisztító szer

Ezeknek az áruházi klímatisztító vegyszereknek utasításában az áll, hogy fel kell vinni a hőcserélő felületére, majd a klímát elindítani, és hagyni hogy a hab/vegyszer szépen lefollyon a hőcserélő aljára a klíma belsejében található ventillátor segítségével ami szívó hatást fejt ki a hőcserélőre. Ezzel eltávolítunk minden szennyeződést a gépről és kész is az öntisztulás.

Ez kb. annyit ér, mintha a zsíros edényre rátennénk a mosogatószert és utána polcra tennénk az edényt

A hőcserélő teteje lehet hogy tisztának fog tűnni, de az sem lesz az, hiszen egy 2-3 cm vastag hőcserélőnek ha lefújjuk a tetejét, a vegyszer elkezdi leoldani a szennyeződéseket és szépen becsorog a hőcserélő közepéig ahol nyálkás-ragacsos felületet képezve benne marad a készülékben. A hőcserélő mellett még a klíma csepptálcája, ventillátor kereke is penészes marad, hiszen ahhoz hozzá sem nyúlt senki.

Egyetlen megoldás a klímamosás technológiája

Amikor mi tartjuk karban a készüléket, a burkolatok leszerelésével kezdünk. Felhelyezzük a készülékre speciális klímatisztító zsákunkat, majd speciális klímatisztító vegyszerrel (obiban nem kapható 😉 ) bepermetezzük az említett részeket, majd a behatási időt követően tiszta vízzel átmossuk a beltéri egységet, ügyelve arra hogy az öblítő hatás segítségével semmilyen szennyeződés ne maradjon a beltéri egységben) A technológia előnye, hogy nem kell e készüléket leszedni a falról, de hatékonyan, ugyanakkor a szobában vízmentesen tudjuk a készüléket tisztítani, és valós karbantartást végezni.

Szétszerelt klíma tisztítás előtt
Klíma tisztítása után

Miben tud többet az én tisztítási módszerem az általánosan elterjedtől?

A következő 13 perces videóban mélyebb betekintést nyerhetnek a témában komolyabban érdeklődők.

Megrendelés/érdeklődés

    Vegyük fel a kapcsolatot

    Telefonon és emailben is egyaránt elérhető vagyok, üzenjetek vagy hívjatok nyugodtan!