Magamnak tisztítom a klímám, engem nem vertek át!

Nem tagadom, néha előfordul ez a kijelentés is különböző posztjaink videóink alatt. Ki is gyűjtöttem az évek alatt felhalmozódott pár gyöngyszem kommentet.

Csináld magad házilag

A hasonló kommentelők, vagy akik ezeken a kommenteken felbuzdulnak nekilátnak otthon. Mindenből megveszik a legolcsóbbat, mert úgyis csak évi egyszer kell. Nulla tapasztalattal nekiállnak a burkolatot leszerelni. Vannak készülékek amiknek nagyon könnyű és vannak aminek nehezebb. Az illető képességétől függ hogy lejön-e egyben vagy csak töredezve. Régi készülékek ráadásul az uv hatására már porlanak is, szakavatatlan kéz aki nem tudja hol mit kell pattintani rendkívül könnyen töri a burkolatot. Ezt követően felhelyezi az amúgy használhatatlan aliexpresses „tisztító zsákot”, befújja valami vegyszerrel amit kap a praktikerben és nekilát a vizes mosásnak. 

Hányszor hívtak már kétségbeesve...

Ha a burkolat lejött törésmentesen még nagyon sok buktató következhet. A vegyszerrel vagy vízzel oda fújnak ahova nem kéne, csapágyas lesz a ventillátor motor, zárlatos a panel, eltörik a ventillátor kerék, ömlik a víz a falon, és mindezek után (ugyan ez nem realizálódik az illetőnél) mivel olcsón akarja megúszni nem fogja tudni átmosni rendesen az elpárologtatót. A teteje tiszta lesz, de mivel gyenge gépet használ csak a 2-3 cm vastag elpárologtató közepéig nyomja le a szennyeződést. 

Miben más ha mi csináljuk a klíma mosást?

Nekünk nem évi egy készülékkel van már gyakorlatunk, tehát láttunk már ezt azt. Természetesen mivel mi minden munkanapon ezt csináljuk (és nem is csak napi egyet) ezért megvan hozzá a megfelelő tudásunk, felszerelésünk, és vegyszerünk is amit nem a praktikerben vásároltunk leárazva.

Számoljunk

Vegyük azt, hogy az egyik kommentelőnek igaza van és egy klímatisztításhoz megfelelő felszerelés kijön 200.000 Ft-ból. Megveszel mindent, kitisztítod és egy készülék esetén 10 – két készülék esetén 5 év a pénzbeli megtérülése. Viszont neked kell minden évben ezzel foglalkoznod, fenntartva a rizikót, hogy mivel csak évi egyszer csinálod bármikor elronthatod. Ha nem is rontod el, honnan tudod megállapítani hogy a készüléked valóban makulátlanul tiszta-e? Hiszen évi egy klíma a tapasztalatod.

Új készülékeknél garancia feltétele a tisztítás

A gyártók/importőrök már felismerték a közép-kelet európában elterjedt ezermester módit, hiszen valószínűleg ebből már sok „káruk” származhatott. Jelenleg minden magyarországon legálisan forgalomba kerülő készülék garanciája a számlával igazolható éves karbantartáshoz kötött. Ez azt jelenti, hogy a készüléket csak F-gáz képesítéssel rendelkező cég tarthatja karban, ebben az esetben él a garancia. Ezzel próbálják kiszűrni a hobbistákat, hiszen gondolják azok a szakemberek akiknek megvan a képesítésük, nem végezhetnek gány munkát. Sajnos ez nem teljesen így van.

Megrendelés/érdeklődés

    Vegyük fel a kapcsolatot

    Telefonon és emailben is egyaránt elérhető vagyok, üzenjetek vagy hívjatok nyugodtan!