Klíma garancia feltétele az évenkénti karbantartás!

A gyártók/importőrök már felismerték a közép-kelet európában elterjedt ezermester módit, hiszen valószínűleg ebből már sok „káruk” származhatott. Jelenleg minden magyarországon legálisan forgalomba kerülő készülék garanciája a számlával igazolható éves karbantartáshoz kötött. Ez azt jelenti, hogy a készüléket csak F-gáz képesítéssel rendelkező cég tarthatja karban, ebben az esetben él a garancia. Ezzel próbálják kiszűrni a hobbistákat, hiszen gondolják azok a szakemberek akiknek megvan a képesítésük, nem végezhetnek gány munkát. (Sajnos ez nem teljesen így van.)

Miért van ez? Ezzal akarnak rólunk még egy bőrt lehúzni?

Ha elromlik a készülékben valami, a gyártó biztosít ingyenesen alkatrészt hozzá garancia időn belül. Éppen ezért lehetnek kérései amiket teljesíteni kell a garancia érdekében. Ezek mind olyan feltételek amivel biztosítani tudja magának a gyártó, hogy a készülék üzemeltetése megfelelő körülmények között történt, kizárva ezzel a garanciális hibák nagy százalékát. Miért tartozik ebbe bele a klíma szakszerű(!) karbantartása? Három oka is van.

1. Növeljük a klíma élettartamát

A kültéri és beltéri egységen használat folyamán lepedék jelenik meg. A beltéri egységen a penész, gomba, baktérium, por, vagy esetleg a levegőből kicsapódott zsír, míg a kültéri egységre inkább a por, homok, virágszösz rakódik le. Ezek nagy befolyással vannak a klíma élettartamára, hiszen az említett lerakódások visszafogják a szerkezetet a hatékony működésben. És a készülék alkatrészei hamarabb használódnak el.

2. Energiatakarékos, biztonságos működés

Minél több a lerakódás a kültéri egységen, annál nehezebben szívja a levegőt, romlik a klíma hatásfoka. Több energiát használ fel ugyanazon hőfok eléréséhez és még hangosabban is üzemel.

3. Ne okozzon betegséget

Használat hatására a beltéri egység nedves közeget biztosít a gomba, penész, baktériumok megtelepedéséhez, melyeket a klíma szétterít az adott helyiségben. Olyan kórokozók szállnak a levegőben, melyek az enyhébb betegségektől kezdve (nátha, tüdőgyulladás) komolyabb szövődményekig is (legionellózis) terjedhetnek az emberi szervezetbe kerülve.

@energiatudat Erre figyelj ha klímát szereltetsz 10. Valós és számlás karbantartás minden évben! #klíma #légkondi #hűtés #fűtés #klímaszerelés #fűtéskorszerűsítés #lakásfelújítás ♬ eredeti hang - Gulyás Levente

Megrendelés/érdeklődés

    Vegyük fel a kapcsolatot

    Telefonon és emailben is egyaránt elérhető vagyok, üzenjetek vagy hívjatok nyugodtan!