Split klímát karbantartatjuk de a mobil klímát is kell?

Szerencsére egyre több klíma felhasználónak él már a fejében, hogy az igényes klímatisztítás elengedhetetlenül fontos, hiszen ez a feltétele a készülék hosszútávú-hatékony működésének, az egészségünk megőrzésének és a készülék garanciájának is. Sok esetben azonban mobil klímáknál mást tapasztalok. Jellemzően a mobil klímák már akkor kerülnek hozzánk amikor már a menthetetlenség szélén állnak, és szerencsétlenek már alig működnek. Mérhetetlenül sok a por és penész szennyeződés bennük, ami már annyira jelentős, hogy a készülék már egyáltalán nem is tud hűteni/fűteni. Mi lehet ennek az oka? 

Igénytelenek a mobilklímát használók?

Nem, csak sokak fejében nem állt még össze a kép hogy a mobilklíma működési elvét tekintve ugyanaz mint a split klíma, tehát ugyanúgy van kültéri és beltéri egység, csak egyetlen dobozba integrálva. Jellemzően a tetejükön van a splitklímáknál klasszikus értelemben vett beltéri egység, tehát itt hűt, és a doboz aljában van a split klímáknál kültéri egységben található kondenzátor, illetve kompresszor ahol a meleget termeli, és mindezt egy csövön vezetjük a szabadba. 

Kondenzátor annyira poros hogy nem tudja ellátni feladatát
Csepptálca a mobilklíma alján
A tiszta külső burkolat alatt...
Egy kis alga is elrejtőzött

Otthon ha kimosom a szűrőt nem elég karbantartás?

Mivel a működési elve ugyanaz mint a splitklímának, ezért ugyanúgy is szennyeződik el. Idővel az elpárologtató és a ventillátor is elpenészesedik, alul a kondenzátor felülete teljes egészében elporosodik. Ha kimossuk a szűrőjét és klímatisztító sprayel befújjuk az elpárologtatót attól nem lesz tiszta, sőt! Sajnos a boltokban kapható „klímatisztító szerek” csak ragacsos felületet képeznek az elpárologtatón ami még komolyabb szennyeződések befogadására lesz onnantól alkalmas.

Megoldás a mobil klíma szakszerű tisztítására

Nálunk a burkolatok teljes eltávolítását követően a komplett készüléket speciális klímamosás technológiánkkal tisztítjuk. Ez abból áll, hogy vegyzseresen kezeljük a ventillátorok, elpárologtató, kondenzátor, csepptálcák felületein található penész-por telepeket, majd vízsugárral addig mossuk amíg teljesen el nem távolítottuk a készülékből. Mindezt természetesen úgy, hogy a készülék elektromos oldala nem károsodik!

@energiatudat

Egy koszos mobilklíma lényegesen több energiát zabál és még veszélyes is az egészségre #klímaszerelés #fűtés #hűtés #légkondicionáló #mobilklíma

♬ eredeti hang – Gulyás Levente - Gulyás Levente

Megrendelés/érdeklődés

    Vegyük fel a kapcsolatot

    Telefonon és emailben is egyaránt elérhető vagyok, üzenjetek vagy hívjatok nyugodtan!