Hideg a radiátor alja? Foltokban fűt a padlófűtés?

Fűtésrendszered szakszerű vegyszeres gépi átmosása megoldást nyújthat!

Miből sejthető, hogy szükség van a mosásra?

Ha nekem megfelelően fűt a rendszerem nem szükséges?

A gépészeti rendszerünkben részt vesznek egyéb elemek is, amik élettartamát az iszapos víz jócskán rövidíti, azaz hamarabb lesz szükséges azt felújítani, cserélni és itt már ténylegesen milliós tételekről beszélünk. Érdemes feltenni a kérdést, mikor volt utoljára a rendszer karbantartva? Volt egyáltalán valaha karbantartba, vagy csak használjuk? Olyan ez mint egy autónál a rendszeres olajcsere: Elmegy sok ezret is ugyanazzal az olajjal, de ha sok évig megbízhatóan működő autót szeretnénk akkor érdemes cserélni a motorolajat a gyártó megadott idő intervallumban vagy sűrűbben.

A fűtésrendszer átmosás eredménye

Fűtési rendszermosás során a rendszerből kiszűrt iszap

"Kislagolom a radiátorokat aztán jólvan az úgy!"

Nagyon sokan sajnos még ebben a hitben élnek, hogy működőképes megoldás. Látványosnak látványos, mert fekete lé fog kifolyni, de azt már nem látjuk, hogy a szennyeződés 80%-a benne marad a fűtésrendszerben. Na de hogy lehetséges ez?

Rendszermosás professzionális felszereléssel

Az előbb említett példától óvakodni kell. Sokan csodákat ígérnek nagyon kellemes összegekért, majd slaggal vagy valami házi ketyerével kimossák a rendszert. Ettől azért összetettebb a dolog.

Fűtésrendszer vegyszeres-gépi átmosásával akár 10-20%-al lehet csökkenteni a fűtési költséget.

Minden fűtésrendszerben, de különösen a radiátoros esetében képződik lerakódás, ami jellemzően vízkőből, fűtési iszapból, vasoxid üledékből tevődik össze. Ezek befolyásolják víz keringését és ez által a fűtés hatékonyságát. Egyrészt akadályt képeznek a víz keringésében, másrészt csökkentik a vezetékek keresztmetszetét, ezért több energia kell a hőtermeléshez és a hőleadáshoz is. Gondoljunk csak abba bele, hogy van egy 5-10 éves zárt fűtésrendszerünk, amit 5-10 éve feltöltöttek vízzel és azóta az kering a rendszerben. Mi mindent oldhatott ki a csövekből,kazánból, radiátorok belsejéből? A fenti képen egy általános példa, mi szokott minket fogadni tisztítás során a mágnesen, ami magához vonzza a szennyeződés egy részét.

Ha nem hatékony a rendszer többet fizetünk a szolgáltatónak

Ha a tavalyi tél nem is volt olyan hideg de úgy is a limit közelében voltunk lehet, hogy idén már túl is lépjük. Hatósági áron a gáz ára 102 ft/m3, ezt követően 747 ft/m3! Amennyiben 10%-al lépjük túl a limitet az 129.000 Ft többlet költséget jelent az évben, ha 20%-al: 258.000 Ft. 

Kevesebb mint 10 percben a gépi rendszermosásunkról

Betekintést nyerhettek videón keresztül mi hogyan mossuk ki a rendszert illetve milyen dzsuva jön ki belőle.

Az rendszermosás folyamata nem jár a lakás szétbombázásával

A gépészeti helységben elvégezhető a munka ahol a előremenő-visszatérő ághoz vagy a szivattyú helyére csatlakozunk fel, ezen felül a szennyvizet kell elvezetnünk valamelyik lefolyóba (jellemzően wc), illetve víz betáplálást kell biztosítaunk a mosáshoz.

Fűtési rendszer mosás

Hét fűtéskörig/radiátorig

78.000Ft
 • Tisztító adalék 12 500 Ft
 • Korróziógátló inhibitor adalék 12 500 Ft
 • Hét vagy több radiátor/fűtéskör esetén 8000 Ft/ radiátor/fűtéskör
Az árak kizárólag a rendszer mosására vonatkoznak, amennyiben szükséges egyéb szerelvény beépítése, arra egyedi árat adunk. Áraink magánszemélyeknek feltüntetett árak, céges ügyfeleinknek plusz áfa tartalmat számolunk a munkavégzés díjához.

  Vegyük fel a kapcsolatot

  Telefonon és emailben is egyaránt elérhető vagyok, üzenjetek vagy hívjatok nyugodtan!

  Néztél már a radiátorod belsejébe? Ha így néz ki azt is tisztítjuk!

  Vélemények

  KIVÁLÓ
  6 vélemény:
  Judit Révész
  Judit Révész
  2021-07-06
  ajánlja
  Fantasztikus precizitással, pontossággal és korrektséggel találkoztam. Az udvarias viselkedés és a lakás tisztaságára való odafigyelés már igazi európai stílus. Mindenkinek szívesen ajánlom!!
  Vereczkei Éva Mercédesz
  Vereczkei Éva Mercédesz
  2021-07-02
  ajánlja
  Pontos érkezés,precíz tiszta munka,nagyon elégedett vagyok az elvégzett munkával.Látszott a hozzáértés,csak ajánlani tudom!
  Schüszterl Ferenc
  Schüszterl Ferenc
  2021-06-30
  ajánlja
  Nagyon elégedettek voltunk a szolgáltatással. Előre megbeszéltük az időpontot, mivel csúszás volt, erről előre kommunikáltak, nem kellett várni és várni, hogy megérkezzen a szakember. A tisztítás alapos volt, ugyanakkor semmi kosz, vagy felfordulás nem volt, ahogyan azt ígérték is. Biztos, hogy a következő szezonban is őket választjuk! Csak ajánlani tudom!
  Gabriella Gazda
  Gabriella Gazda
  2021-06-27
  ajánlja
  Pontos, kedves, precíz munkatársak! Köszönet érte!
  Tímea Nagy
  Tímea Nagy
  2021-06-26
  ajánlja
  Nagyon elégedett voltam, jövőre is rájuk bízom a klímám tisztítását! A Kollégájuk végtelen kedves, alapos, precíz, pontosan érkezett és semmit sem kellett utána takarítanom, mert odafigyelt, hogy ne hagyjon a munkájával koszt. Mindez a mai világban ritkaság. Mindenkinek tiszta szívből ajánlom Őt!
  Máté Török
  Máté Török
  2021-06-17
  ajánlja
  Tökéletes választás volt a klímatisztításhoz, jövőre is őket fogom hívni. Mindenkinek ajánlani tudom, profi és precíz munkát végeztek!
  Fehér Ádám
  Fehér Ádám
  2021-02-11
  ajánlja
  Radiátorokat tisztították ki. Nagyon szép munkát végeztek, profi csapat. Ajánlom mindenkinek.
  Kati Eszli
  Kati Eszli
  2020-10-21
  ajánlja
  5 éve használunk klimát a házunkban. Minden évben hívtunk szakembert a tisztítás miatt de ilyen alapos munkát eddig még egyetlen cég, vállalkozó nem végzett. Többé nem fogok mást hívni. Mindenkinek szívből ajánlom.