Lakásfertőtlenítés ózonnal

Ha a tisztaság nem csak látszólag fontos

Mi a gond a korábban elterjedt fertőtlenítő szerekkel?

Még a legtisztább lakásban is előfordulnak olyan felületek, amit a tulajdonos tudtán kívül nem takarít, vagy nem tud takarítani. A lakás olyan részein is meg tud jelenni baktérium és vírus, amire nem is számíthatunk. A korábbi fertőtlenítési módok közül a klóros fertőtlenítés volt eddigi leghatékonyabb. A klóros lakásfertőtlenítésnél a lakás felületeire porlasztották a klóros vegyületet. Ez nagyon sok kellemetlenséggel járt, hiszen el kellett pakolni minden személyes tárgyat, majd a fertőtlenített felületeket át kellett még egyszer törölgetni, hogy a felületén megszáradt klór ne maradjon ott. Emellett a kellemetlen szagok sem tűntek el (sőt kellemetlen és nehezen szellőztethető klórszag lepte be a kezelt területet), hiszen csak felületi kezelésről beszélhetünk ahol csak a klór párlattal közvetlen kapcsolatba lépő tárgyak lettek fertőtlenítve.

Miben más az ózon?

Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő anyag. Egyik nagy előnye, hogy gáz halmazállapotú, melynek köszönhetően eljut a helyiség minden pontjába és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, úgy hogy a fertőtlenítés folyamatában nem hagy a   berendezési tárgyak felületén egészségre káros anyagot fizikai nyomot,  és nem is károsítja azokat. 

Az ózon baktérium és vírusölő hatásáról

Az ózon fertőtlenítő hatása alatt baktérium- és vírusölő képességét értjük. Az ózon oxidáló hatásának következtében a baktériumok és vírusok alkotóelemét jelentő lipidek károsodnak, peroxidálódnak. A baktérium sejtfalának ütköző ózon molekulák folyamatosan roncsolják azt és lyukakat képeznek rajta. A baktérium eldeformálódik, és egyre az egyre több roncsolódási lyuk miatt a sejt elpusztul. Az ózon jelenlétében a vírusok fertőzőképességüket vesztik el, így azok hatástalanodnak, képtelenek lesznek tovább fertőzni.

Mikor érdemes ózont alkalmazni?

Bakteriális - vírusos fertőzés esetén

Az ózon erős baktérium és vírusölő hatását a bomló ózonból keletkező oxigén oxidáló hatásának köszönheti. Az ózon ha érintkezésbe kerül a sejtfallal megbontja a baktériumok sejthártyáját. Az érintkezés következtében létrejövő oxidációs reakció következtében lyukat képez a sejtfalon. A baktérium alakját veszti, közben ózon molekulák további lyukakat hoznak létre a sejtfalon. Több ezer ózon molekula ütközik a bakteriális sejtfalba, mely következtében a sejt elpusztul. A vírus a baktériumnál kissebb mikroszkopikus organizmus. Nem sejtes szerveződésének következtében csak más élőlények sejtjeiben, parazitaként képes szaporodni. Az ózonmolekulák a vírust is károsítják, melyek képtelenek lesznek további sejteket megfertőzni és a fertőzést továbbítani.

Kellemetlen szagok esetén

Amikor az ózon szagmolekulákkal találkozik, az plusz oxigénatom reakcióba lép vele és teljesen oxidálja, elpusztítja azokat. A reakció következtében a szagmolekula megsemmisül, az ózon oxigénné bomlik. Legnagyobb előnye az egyéb eljárásokhoz képest, hogy a szag forrásának lebontásával képes véglegesen megszüntetni a szagot, nem úgy mint egy légrissítő, mely csak időlegesen "takarja" a szagot. A teljesség igénye nélkül pár példát felsorolva: cigarettaszag, tűzkár utáni égettszag, olajszag, doh szag, kisállat szag, szemét szag.

Atkák, élősködők kiirtásához

Az ózon halmazállapotának köszönhetően hatékonyan beszivárog minden apró résbe, még az ágyneműk és a matrac belsejébe is, és elpusztítja az ezeken a helyeken élő különféle atkákat légzőszervük roncsolásával.

Penészgomba mentesítéshez/allergén anyagok eltávolításához

A penészgomba egy olyan élő szervezet, melynél nem elég a penészt láthatóan eltüntetni, a spóráit is el kell pusztítani, ellenkező esetben a penész rövid időn belül elterjed. Az ózon megakadályozza a penészgomba szaporodását, mert elpusztítja spóráit. A szemmel látható penészgombákon felületi hatást fejt ki, gátolja őket a növekedésben. Kezelés után a penész, mint élő szervezet megszűnik, látható fizikai kiterjedése végett le kell egyszerűen törölni a felületről. Ha az ózonos penészmentesítés után az ezt okozó környezeti tényezők továbbra is fennállnak, a penész ismét kifejlődhet.

Mi a fertőtlenítés folyamata?

Megérkezés

A jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel maszkban és gumikesztyűben érkezem, továbbá belépéskor lábzsákot húzok lábamra az érintkezés maximális elkerülése érdekében.

Kezelendő terület átnézése

Véletlen elől felejtett élő szövetek (pl. szobanövény) elpakolása, kissebb szellőző nyílások (nyílt gázterű berendezések esetén) ellenőrzése. A legjobb ha ezeken már ti előttem túlestek, de kérhetitek benne segítségem.

Ózongenerátor beüzemelése a helyszínen

A kezelendő térben elhelyezem az ózongenerátort, a lehető legmegfelelőbb helyen, majd beállítom a kívánt értékeket és az ózon generátor elkezd dolgozni.

Kezelendő terület elhagyása

Amint a készülék beállítása megtörtént el kell hagyni a kezelt területet amilyen hamar csak lehet, és rácsukni az ajtót.

Szellőztetés

Ha a kezelés után azonnal igénybe szeretnénk venni a területet (lakás esetén) szellőztetésre van szükség, hiszen nagyobb kezelendő területek esetén nem tudnak az ózonmolekulák azonnal oxigénné bomlani. Gépjármű esetén, ahol lehetséges hogy nem használjuk aznap, megoldható, hogy a generátor eltávolítása után a következő használatig csukva tartjuk az ajtókat, így még hatékonyabb a kezelés.

Hogyan lehet felkérni?

Sokaknál a munkavégzést követően derülnek ki a néha többezer forintos további költségek. Ilyen például a parkolási díj, bizonyos órákban kiszabott százalék arányos felár, nettó - bruttó árakkal való trükközés.

Mit tartalmaz az ár nálam?

Nálam nincs semmilyen rejtett költség. A kiírt árak tartalmaznak minden költséget, és pontosan annyit kell fizetni a kezelés végén, amilyen árak fel vannak tüntetve.

Nem kell rendet raknotok sem, mielőtt érkezem!

Sokan stresszelnek mielőtt  idegen érkezik hozzájuk, hogy rendet kell rakni.  Engem például egyáltalán nem zavar, tisztában vagyok vele, hogy nem mindig van tip-top rend egy lakásban. Nem kell törni magatok miattam a rendrakással, hiszen az ózonos kezelés nagy előnye, hogy nem kell a növényeken kívül semmit elpakolni, bármilyen körülmények között fel tudom állítani a rendszert! 🙂

Épület/lakás ózonos kezelése

Ingatlan fertőtlenítés

30 m²-ig

120 perc

90 perc üzemidő
30 perc behatási idő

26.000 Ft

Ingatlan fertőtlenítés

60 m²-ig

150 perc

110 perc üzemidő
40 perc behatási idő

31.000 Ft

Ingatlan fertőtlenítés

90 m²-ig

180 perc

130 perc üzemidő
50 perc behatási idő

37.000 Ft

Az általunk megszabott és feltüntetett üzemidők az ózongenerátor gyári szükséges kibocsátási idejének ötszöröse, hogy a kívánt koncentrációt minden körülmények között elérjük.

A korábban felsorolt árak négyzetméterben mért alapterületre vonatkozóan számolt kezelési idők, melyek maximum 270 cm belmagasságú helységre vonatkoznak. Nagyobb belmagasság esetén, valamint ha a probléma jellege szükségessé teszi, a kezelés időtartama hosszabbodhat, ezt kérjük jelezd előre!

Gépjármű fertőtlenítés

Általános fertőtlenítés​

Általános baktérium és vírusölés az utastérben

10.000Ft
  • 30 perc üzemidő
  • 10 perc behatási idő
  • Ingyen kiszállás Pest megyében​

Fokozott fertőtlenítés

Erős szagok, penészfoltok, fertőzött területek kezelése

17.000Ft
  • 60 perc üzemidő
  • 10 perc behatási idő
  • Ingyen kiszállás Pest megyében​
Fontos megemlíteni, hogy az ózonos fertőtlenítés nem pótolja az otthoni általános higiéniát, de egy igen hatékony plusz védelmet nyújt otthonotokban.

Megrendelés/érdeklődés

    Vegyük fel a kapcsolatot

    Telefonon és emailben is egyaránt elérhető vagyok, üzenjetek vagy hívjatok nyugodtan!