Klíma garancia feltétele az évenkénti karbantartás! /2023.12.07./

A gyártók/importőrök már felismerték a közép-kelet európában elterjedt ezermester módit, hiszen valószínűleg ebből már sok „káruk” származhatott. Jelenleg minden magyarországon legálisan forgalomba kerülő készülék garanciája a számlával igazolható éves karbantartáshoz kötött. Ez azt jelenti, hogy a készüléket csak F-gáz képesítéssel rendelkező cég tarthatja karban

Magamnak tisztítom a klímám, engem nem vertek át! /2023.12.06./

A hasonló kommentelők, vagy akik ezeken a kommenteken felbuzdulnak nekilátnak otthon. Mindenből megveszik a legolcsóbbat, mert úgyis csak évi egyszer kell. Nulla tapasztalattal...

Split klímát karbantartatjuk de a mobil klímát is kell? /2023.12.05./

Szerencsére egyre több klíma felhasználónak él már a fejében, hogy az igényes klímatisztítás elengedhetetlenül fontos, hiszen ez a feltétele a készülék hosszútávú-hatékony működésének, az egészségünk megőrzésének és a készülék garanciájának is. Sok esetben azonban mobil klímáknál mást tapasztalok. Jellemzően a mobil klímák már akkor kerülnek hozzánk amikor már a menthetetlenség szélén állnak....

Mi a különbség a 8 és 18.000 Ft-os klímatisztítás között? /2023.12.04./

Ismerős az érzés amikor nagyon meleg van már de nem szeretnénk a tavalyi szennyezett klímát bekapcsolni még? A klímás nagyon sokára mondott időpontot aki minden évben tisztítja mert most szeptemberig szereli fel a klímákat mint az őrüült. Nagyon nehezen bírjuk már a meleget, nezünkben a távirányítóval azon gondolkodunk már hogy "na csak egy kicsit". A rend kedvéért futunk még egy kört, felcsapjuk a netet. Google hirdetés első találat, telefonba azt mondja még ma kijön.

Házmester Fancoilt tisztít? /2019.11.19./

Ma egy budai lakóparkban jártam, ahol a fűtés-hűtést fancoilokkal oldották meg minden lakásban. A rendszer telepítése 2005-ben történt meg, azóta a társasház központilag szervezett tisztítást többnyire a gondnok által. A lakók elmondása alapján ez abból ált, hogy az illető befújt felül egy kis klímatisztító szert, melytől egy-két napig finomabb illatot árasztott.

Milyen a klíma ha télen nyáron megy? - avagy apartmanos klíma tisztítása /2019.11.17./

A videóban egy másfél éves klímát láthatunk. Mi az oka, hogy fiatal kora ellenére ennyire koszos? Nagyon egyszerű, a klíma szinte folyamatosan megy.

Miért kell festéskor lemaszkolni a klímát? /2019.11.15./

A klíma tulajdonosa azzal keresett meg, hogy amikor bekapcsolja a készüléket nem működik megfelelően erősen, illetve nagyon finom por távozik a kifújt levegővel együtt.

Nikotinos klíma tisztítása - láthatatlan kosz? /2019.10.02./

Egy idős hölgy otthonában jártam, aki a lakásban dohányzott. A klímát hét év alatt elhanyagolható mennyiségben használta, viszont amikor működtette a jellemző cigaretta füst szagot fújta ki a beltéri egység. Korábban több cég is tisztította a klímát, de a jellegzetes szag nem szűnt meg a tisztítások után sem.

Bolti klíma tisztítása /2019.09.29./

A videóban szereplő klíma tulajdonosa egy éjjel nappali kisboltot vezet. Megkeresése a legnagyobb nyári melegben érkezett sürgősségi jelleggel. A hirtelen érkező forrósággal nem tudta felvenni a klíma az iramot, nem hűtött kellőképpen és a tulajdonos attól tartott, hogy a többszázezer forint értékű csokoládé és egyéb cikkek megolvadhatnak (ami nem volt alaptalan).

Az oldalon megjelenő képek/mozgóképek/tartalmak a szerző szellemi tulajdonát képezik. Felhasználásuk a szerző előzetes engedélyéhez kötött.