Koszos radiátor?

Elsőre nem tűnhet nagy problémának, de egy nagyon összetett dologról van szó. Tartsatok velem a következő pár percben, hogy körüljárjuk az egész témát.

Radiátoros fűtésről pár szóban

A radiátoros fűtés az egy központi helyen előállított hőt csőhálózat segítségével juttatja a különböző helyiségekbe. A helységek hőleadó felületei a radiátorok. A régi öntöttvas radiátorok bár könnyen tisztíthatóak voltak, igen nagyméretűek, és hatásfokuk is rosszabb volt a korszerűbb rendszereknél. A modernebb fűtési rendszereknél alkalmazott lemezradiátorok az öntöttvas radiátorokhoz képest lényegesen kisebbek, hőleadásuk azon a nagy hajlogatott lemezfelületen történik, amely jórészt a radiátor belsejében található. Ez a lemez felület az, amibe ha egy pár éves radiátornál belenéztek látható, hogy tele van porral és szennyeződéssel. Miért is baj ez?

Miért nem jó a por és szennyeződés a radiátor belsejében?

Radiátoros fűtés esetében a levegő kőrkőrösen áramlik a helyiségben. A radiátor alján áramlik be a hűvős levegő és mivel a meleg levegő felfelé száll, a már felmelegedett levegő áramlik ki a radiátor belsejéből, így egy természetes levegő körforgás indul be. A radiátor felületén megtapadó por egy része a levegő áramlása során a leválik, így a porszemcsék az áramlás során a helyiség légterébe kerülnek. A poron kívül könnyen találhatunk kormot, pókhálókat, konyhai zsírgőzöket, illetve nikotin lerakódást. Minden attól függ, hogy hol helyezkedik el a radiátor.

Mik a két leggyakoribb tünete a koszos radiátornak?

Nem sikerül a radiátort hatékonyan tisztítani?

A radiátor belsejében található hajlítgatott lemez szűk járatokat képez, melyek olyan hozzáférhetetlen helyek, amik takarítása igen körülményes. Sokan próbálkoznak házilag száraz vagy nedves takarítással, de sajnos ez általában a megfelelő felszerelés híján kudarcba fullad. Mik ezek az általános problémák?

Száraz takarítás esetén
Nedves takarítás esetén

Miben csinálom én másképp?

A legkissebb sarkot is tisztára varázsolom

Ahová nem fér be semmilyen tisztogató eszköz, oda a speciális vegyszer és az erős vízsugár igen, így maradéktalanul el tudok távolítani minden szennyeződést még a legkissebb sarokból is.

Nem lesz vizes sem a fal, sem a padló

A nedves mosás és erős vízsugár ellenére megoldható, hogy ne kerüljön víz a környezetbe, továbbá a radiátor alján kifolyó szennyvíz elvezetése is megoldott.

Tiszta környezetet hagyok magam után

Ugyan a radiátort tisztítom, de mindenképp fontos kiemelnem, hogy a radiátor körül a légkörbe plusz szálló port nem képzek. Miért? A nedvesség megköti a port, és megnövekedett súlya illetve az erős vízsugár lemossa a szennyeződést a lemezek felületéről, mely egyenesen kifolyik a radiátor alján.

Munkám pár képben, avagy előtte-utána

Szép tiszta lakásban kívülről szintén szép tiszta radiátor, de mit rejthet a belseje?

Mit rejt a radiátor?

Ami kívül tisztának tűnik, belül nem feltétlen az. Látható, hogy a hajlogatott lemez felületet tulajdonképpen teljesen lefedi a nagyon apró szemcséjű por. Néhol jobban le is tapad, ahol esetleg egy kis nedvesség érhette a porréteget. Ezen felül a nagyobb porszemek, amik kissebb felületen kapaszkodnak a radiátoron belsejében, általában a fűtés megkezdésével újra visszakerül a levegőbe.

Előtte - utána

A folyamat hatékonyságáról két percben

A következő nagyon rövid videóban láthatjátok a folyamat speciálisabb lépéseit és módszerem hatásosságát.

1-4 db radiátor

20.000 Ft

minden további radiátor

5.000.-Ft/db

150 cm hosszat meghaladó méretű radiátor felett 1,5 radiátornak számoljuk.

Mit tartalmaz az ár?

Sok tisztítóval ellentétben nálam a kiírt ár nem tartalmaz rejtett költségeket, ami a munka után derül ki. Az ügyfélnek mindig a kiírt árat kell fizetnie, egy forinttal se többet.

Hogyan lehet felkérni?

Vélemények

KIVÁLÓ
6 vélemény:
Judit Révész
Judit Révész
2021-07-06
ajánlja
Fantasztikus precizitással, pontossággal és korrektséggel találkoztam. Az udvarias viselkedés és a lakás tisztaságára való odafigyelés már igazi európai stílus. Mindenkinek szívesen ajánlom!!
Vereczkei Éva Mercédesz
Vereczkei Éva Mercédesz
2021-07-02
ajánlja
Pontos érkezés,precíz tiszta munka,nagyon elégedett vagyok az elvégzett munkával.Látszott a hozzáértés,csak ajánlani tudom!
Schüszterl Ferenc
Schüszterl Ferenc
2021-06-30
ajánlja
Nagyon elégedettek voltunk a szolgáltatással. Előre megbeszéltük az időpontot, mivel csúszás volt, erről előre kommunikáltak, nem kellett várni és várni, hogy megérkezzen a szakember. A tisztítás alapos volt, ugyanakkor semmi kosz, vagy felfordulás nem volt, ahogyan azt ígérték is. Biztos, hogy a következő szezonban is őket választjuk! Csak ajánlani tudom!
Gabriella Gazda
Gabriella Gazda
2021-06-27
ajánlja
Pontos, kedves, precíz munkatársak! Köszönet érte!
Tímea Nagy
Tímea Nagy
2021-06-26
ajánlja
Nagyon elégedett voltam, jövőre is rájuk bízom a klímám tisztítását! A Kollégájuk végtelen kedves, alapos, precíz, pontosan érkezett és semmit sem kellett utána takarítanom, mert odafigyelt, hogy ne hagyjon a munkájával koszt. Mindez a mai világban ritkaság. Mindenkinek tiszta szívből ajánlom Őt!
Máté Török
Máté Török
2021-06-17
ajánlja
Tökéletes választás volt a klímatisztításhoz, jövőre is őket fogom hívni. Mindenkinek ajánlani tudom, profi és precíz munkát végeztek!
Fehér Ádám
Fehér Ádám
2021-02-11
ajánlja
Radiátorokat tisztították ki. Nagyon szép munkát végeztek, profi csapat. Ajánlom mindenkinek.
Kati Eszli
Kati Eszli
2020-10-21
ajánlja
5 éve használunk klimát a házunkban. Minden évben hívtunk szakembert a tisztítás miatt de ilyen alapos munkát eddig még egyetlen cég, vállalkozó nem végzett. Többé nem fogok mást hívni. Mindenkinek szívből ajánlom.

Megrendeléshez szükséges fontos adatok

Tisztítás előtt ellenőrizd

Kizárólag tisztítással foglalkozom, a radiátor festését és rozsdátlanítását, illetve utólagos festék eltávolítását nem vállalom.

Megrendelés/érdeklődés

    Vegyük fel a kapcsolatot

    Telefonon és emailben is egyaránt elérhető vagyok, üzenjetek vagy hívjatok nyugodtan!

    Az oldalon megjelenő képek/mozgóképek/tartalmak a szerző szellemi tulajdonát képezik. Felhasználásuk a szerző előzetes engedélyéhez kötött.