Szeretnéd fűtésrendszered hatékonyságát növelni?

Nem feltétlen szükséges meglévő rendszered lecserélése

Fűtésrendszered szakszerű vegyszeres gépi átmosása megoldást nyújthat!

Riogatás a gáz áremeléssel

Mivel nem csak klímatisztítással, hanem hőszivattyús és klímás rendszerek értékesítésével, azok beüzemelésével és egyéb épületgépészeti munkákkal is foglalkozunk, sok ajánlatkérés érkezett be hozzánk úgy, hogy félnek túllépik a hatósági limitet ezért a teljes gázos-radiátoros fűtésrendszerüket szeretnék lecserélni. Ez értelemszerűen egy többmillió forintos beruházást jelent, de mi van ha azt mondom meg lehet oldani kb tizedéből, azaz 100.000 Ft körüli összegből is a problémát?

Átlagos családi házaknál nem indokolt a meglévő fűtési rendszer cseréje.

Mire gondolok ez alatt? Hatósági áron évente elhasználhatunk 1729 m3-nek megfelelő földgázt. Amennyiben közel állunk hozzá, vagy tetemesen nem haladjuk meg ezt a mennyiséget szükségtelen a modernizálás, elég lehet a rendszer megfelelő karbantartása is, hiszen ezt követően újra a limit alatt maradhatunk. Hogyan létezhet az, hogy meglévő fűtésrendszeremet energiatakarékosabban tudom működtetni ha nem is modernizálom? 

Fűtésrendszer vegyszeres-gépi átmosásával akár 10-20%-al lehet csökkenteni a fűtési költséget.

Minden fűtésrendszerben, de különösen a radiátoros esetében képződik lerakódás, ami jellemzően vízkőből, fűtési iszapból, vasoxid üledékből tevődik össze. Ezek befolyásolják víz keringését és ez által a fűtés hatékonyságát. Egyrészt akadályt képeznek a víz keringésében, másrészt csökkentik a vezetékek keresztmetszetét, ezért több energia kell a hőtermeléshez és a hőleadáshoz is. Gondoljunk csak abba bele, hogy van egy 5-10 éves zárt fűtésrendszerünk, amit 5-10 éve feltöltöttek vízzel és azóta az kering a rendszerben. Mi mindent oldhatott ki a csövekből,kazánból, radiátorok belsejéből? A következő képen egy általános példa:

Ha nem hatékony a rendszer többet fizetünk a szolgáltatónak

Ha a tavalyi tél nem is volt olyan hideg de úgy is a limit közelében voltunk lehet, hogy idén már túl is lépjük. Hatósági áron a gáz ára 102 ft/m3, ezt követően 747 ft/m3! Amennyiben 10%-al lépjük túl a limitet az 129.000 Ft többlet költséget jelent az évben, ha 20%-al: 258.000 Ft. 

Kevesebb mint 10 percben a gépi rendszermosásunkról

Betekintést nyerhettek videón keresztül mi hogyan mossuk ki a rendszert illetve milyen dzsuva jön ki belőle.

Ha éves fogyasztásom nincs a hatósági gázlimit közelében ez akkor számomra felesleges?

A fűtés során keletkezett iszap nem csak a fogyasztásra van hatással. A gépészeti rendszerünkben részt vesznek egyéb elemek is, amik élettartamát az iszapos víz jócskán rövidíti, azaz hamarabb lesz szükséges azt felújítani, cserélni és itt már ténylegesen milliós tételekről beszélünk. 

Miből sejthető, hogy szükség van a mosásra?

"Kislagolom a radiátorokat aztán jólvan az úgy!"

Nagyon sokan sajnos még ebben a hitben élnek, hogy működőképes megoldás. Látványosnak látványos, mert fekete lé fog kifolyni, de azt már nem látjuk, hogy a szennyeződés 80%-a benne marad a fűtésrendszerben. Na de hogy lehetséges ez?

Rendszermosás professzionális felszereléssel

Az előbb említett példától óvakodni kell. Sokan csodákat ígérnek nagyon kellemes összegekért, majd slaggal vagy valami házi ketyerével kimossák a rendszert. Ettől azért összetettebb a dolog.

A fűtésrendszer átmosás eredménye

Az rendszermosás folyamata nem jár a lakás szétbombázásával

A gépészeti helységben elvégezhető a munka ahol a előremenő-visszatérő ághoz vagy a szivattyú helyére csatlakozunk fel, ezen felül a szennyvizet kell elvezetnünk valamelyik lefolyóba (jellemzően wc), illetve víz betáplálást kell biztosítaunk a mosáshoz.

Fűtési rendszer mosás

Hét fűtéskörig/radiátorig

78.000Ft
  • Tisztító adalék 12 500 Ft
  • Korróziógátló inhibitor adalék 12 500 Ft
  • Hét vagy több radiátor/fűtéskör esetén 8000 Ft/ radiátor/fűtéskör
Az árak kizárólag a rendszer mosására vonatkoznak, amennyiben szükséges egyéb szerelvény beépítése, arra egyedi árat adunk.

Néztél már a radiátorod belsejébe? Ha így néz ki azt is tisztítjuk!

Vélemények

KIVÁLÓ
6 vélemény:
Judit Révész
Judit Révész
2021-07-06
ajánlja
Fantasztikus precizitással, pontossággal és korrektséggel találkoztam. Az udvarias viselkedés és a lakás tisztaságára való odafigyelés már igazi európai stílus. Mindenkinek szívesen ajánlom!!
Vereczkei Éva Mercédesz
Vereczkei Éva Mercédesz
2021-07-02
ajánlja
Pontos érkezés,precíz tiszta munka,nagyon elégedett vagyok az elvégzett munkával.Látszott a hozzáértés,csak ajánlani tudom!
Schüszterl Ferenc
Schüszterl Ferenc
2021-06-30
ajánlja
Nagyon elégedettek voltunk a szolgáltatással. Előre megbeszéltük az időpontot, mivel csúszás volt, erről előre kommunikáltak, nem kellett várni és várni, hogy megérkezzen a szakember. A tisztítás alapos volt, ugyanakkor semmi kosz, vagy felfordulás nem volt, ahogyan azt ígérték is. Biztos, hogy a következő szezonban is őket választjuk! Csak ajánlani tudom!
Gabriella Gazda
Gabriella Gazda
2021-06-27
ajánlja
Pontos, kedves, precíz munkatársak! Köszönet érte!
Tímea Nagy
Tímea Nagy
2021-06-26
ajánlja
Nagyon elégedett voltam, jövőre is rájuk bízom a klímám tisztítását! A Kollégájuk végtelen kedves, alapos, precíz, pontosan érkezett és semmit sem kellett utána takarítanom, mert odafigyelt, hogy ne hagyjon a munkájával koszt. Mindez a mai világban ritkaság. Mindenkinek tiszta szívből ajánlom Őt!
Máté Török
Máté Török
2021-06-17
ajánlja
Tökéletes választás volt a klímatisztításhoz, jövőre is őket fogom hívni. Mindenkinek ajánlani tudom, profi és precíz munkát végeztek!
Fehér Ádám
Fehér Ádám
2021-02-11
ajánlja
Radiátorokat tisztították ki. Nagyon szép munkát végeztek, profi csapat. Ajánlom mindenkinek.
Kati Eszli
Kati Eszli
2020-10-21
ajánlja
5 éve használunk klimát a házunkban. Minden évben hívtunk szakembert a tisztítás miatt de ilyen alapos munkát eddig még egyetlen cég, vállalkozó nem végzett. Többé nem fogok mást hívni. Mindenkinek szívből ajánlom.

    Vegyük fel a kapcsolatot

    Telefonon és emailben is egyaránt elérhető vagyok, üzenjetek vagy hívjatok nyugodtan!