Gépjármű fertőtlenítés ózonnal

Ha a tisztaság nem csak látszólag fontos

Miért érdemes ózonnal fertőtleníteni?

Még a legtisztább autóban is előfordulnak olyan felületek, vagy rések amit a tulajdonos tudtán kívül nem takarít, vagy nem tud takarítani. Az autó olyan részein is meg tud jelenni baktérium és vírus, amire nem is számíthatunk. Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő anyag. Egyik nagy előnye, hogy gáz halmazállapotú, melynek köszönhetően eljut a helyiség minden pontjába és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, úgy hogy a fertőtlenítés folyamatában nem hagy a kárpit és műszerfal  felületén egészségre káros anyagot fizikai nyomot,  és nem is károsítja azokat. 

Az ózon baktérium és vírusölő hatásáról

Az ózon fertőtlenítő hatása alatt baktérium- és vírusölő képességét értjük. Az ózon oxidáló hatásának következtében a baktériumok és vírusok alkotóelemét jelentő lipidek károsodnak, peroxidálódnak. A baktérium sejtfalának ütköző ózon molekulák folyamatosan roncsolják azt és lyukakat képeznek rajta. A baktérium eldeformálódik, és egyre az egyre több roncsolódási lyuk miatt a sejt elpusztul. Az ózon jelenlétében a vírusok fertőzőképességüket vesztik el, így azok hatástalanodnak, képtelenek lesznek tovább fertőzni.

Mikor érdemes ózont alkalmazni?

Bakteriális - vírusos fertőzés esetén

Az ózon erős baktérium és vírusölő hatását a bomló ózonból keletkező oxigén oxidáló hatásának köszönheti. Az ózon ha érintkezésbe kerül a sejtfallal megbontja a baktériumok sejthártyáját. Az érintkezés következtében létrejövő oxidációs reakció következtében lyukat képez a sejtfalon. A baktérium alakját veszti, közben ózon molekulák további lyukakat hoznak létre a sejtfalon. Több ezer ózon molekula ütközik a bakteriális sejtfalba, mely következtében a sejt elpusztul. A vírus a baktériumnál kissebb mikroszkopikus organizmus. Nem sejtes szerveződésének következtében csak más élőlények sejtjeiben, parazitaként képes szaporodni. Az ózonmolekulák a vírust is károsítják, melyek képtelenek lesznek további sejteket megfertőzni és a fertőzést továbbítani.

Kellemetlen szagok esetén

Az elterjedt kárpit és felülettisztítószerek képtelenek az autót szagtalanítani teljes mértékben, hiszen lehetetlen az egész autó belsejét átsúrolni. Az ózon magas fertőtlenitő és szagtalanító képessége mellett szintén nagy előnye gáz halmazállapota, hiszen mindenhova eljut az autóban. Amikor az ózon szagmolekulákkal találkozik, az plusz oxigénatom reakcióba lép vele és teljesen oxidálja, elpusztítja azokat. A reakció következtében a szagmolekula megsemmisül, az ózon oxigénné bomlik. Legnagyobb előnye az egyéb eljárásokhoz képest, hogy a szag forrásának lebontásával képes véglegesen megszüntetni a szagot, nem úgy mint egy légrissítő, mely csak időlegesen "takarja" a szagot. A teljesség igénye nélkül pár példát felsorolva: cigarettaszag, olajszag, doh szag, kisállat szag, szemét szag.

Atkák, élősködők kiirtásához

Az ózon halmazállapotának köszönhetően hatékonyan beszivárog minden apró résbe, még az ülésmatrac belsejébe is, és elpusztítja az ezeken a helyeken élő különféle atkákat légzőszervük roncsolásával.

Penészgomba mentesítéshez/allergén anyagok eltávolításához

Ha az autó tartósan beázik megjelenik a penész. A penészgomba egy olyan élő szervezet, melynél nem elég a penészt láthatóan eltüntetni, a spóráit is el kell pusztítani, ellenkező esetben a penész rövid időn belül elterjed. Az ózon megakadályozza a penészgomba szaporodását, mert elpusztítja spóráit. A szemmel látható penészgombákon felületi hatást fejt ki, gátolja őket a növekedésben. Kezelés után a penész, mint élő szervezet megszűnik, látható fizikai kiterjedése végett le kell egyszerűen törölni a felületről. Ha az ózonos penészmentesítés után az ezt okozó környezeti tényezők továbbra is fennállnak, a penész ismét kifejlődhet.

Mi a fertőtlenítés folyamata?

Megérkezés

A jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel maszkban és gumikesztyűben érkezem az érintkezés maximális elkerülése érdekében.

Ózongenerátor biztonságos elhelyezése és beüzemelése a helyszínen

A kezelendő térben elhelyezem az ózongenerátort, a lehető legmegfelelőbb helyen, majd beállítom a kívánt értékeket és az ózon generátor elkezd dolgozni. Nagyon fontos, hogy jelezzétek előre van-e a környéken áramvételi lehetőség az ózongenerátorhoz.

Kezelendő terület elhagyása

Amint a készülék beállítása megtörtént el kell hagyni a kezelt területet amilyen hamar csak lehet, és rácsukni az ajtót.

Szellőztetés

Ha a kezelés után azonnal igénybe szeretnénk venni a területet szellőztetésre van szükség, hiszen nagyobb kezelendő területek esetén nem tudnak az ózonmolekulák azonnal oxigénné bomlani. Gépjármű esetén, ahol lehetséges hogy nem használjuk aznap, megoldható, hogy a generátor eltávolítása után a következő használatig csukva tartjuk az ajtókat, így még hatékonyabb a kezelés.

Hogyan lehet felkérni?

Sokaknál a munkavégzést követően derülnek ki a néha többezer forintos további költségek. Ilyen például a parkolási díj, bizonyos órákban kiszabott százalék arányos felár, nettó - bruttó árakkal való trükközés.

Mit tartalmaz az ár nálam?

Nálam nincs semmilyen rejtett költség. A kiírt árak tartalmaznak minden költséget, és pontosan annyit kell fizetni a kezelés végén, amilyen árak fel vannak tüntetve.

Gépjármű fertőtlenítés

Autóklíma fertőtlenítés

Általános fertőtlenítés​

Általános baktérium- és vírusölés az utastérben

10.000Ft
 • 30 perc üzemidő
 • 10 perc behatási idő
 • Ingyen kiszállás Pest megyében​

Fokozott fertőtlenítés

Erős szagok, penészfoltok, fertőzött területek kezelése

17.000Ft
 • 60 perc üzemidő
 • 10 perc behatási idő
 • Ingyen kiszállás Pest megyében​

Általános fertőtlenítés

2 gépjármű esetén

Általános baktérium- és vírusölés az utastérben

autónként9.000Ft
 • 30 perc üzemidő
 • 10 perc behatási idő
 • Ingyen kiszállás Pest megyében​

Fokozott fertőtlenítés

2 gépjármű esetén

Erős szagok, penészfoltok, fertőzött területek kezelése

15.000Ft
 • 60 perc üzemidő
 • 10 perc behatási idő
 • Ingyen kiszállás Pest megyében​

Általános fertőtlenítés​

3 vagy több gépjármű esetén​

Általános baktérium- és vírusölés az utastérben

autónként8.000Ft
 • 30 perc üzemidő
 • 10 perc behatási idő
 • Ingyen kiszállás Pest megyében​

Fokozott fertőtlenítés

3 vagy több gépjármű esetén​

Erős szagok, penészfoltok, fertőzött területek kezelése

13.000Ft
 • 60 perc üzemidő
 • 10 perc behatási idő
 • Ingyen kiszállás Pest megyében​

Megrendelés/érdeklődés

  Vegyük fel a kapcsolatot

  Telefonon és emailben is egyaránt elérhető vagyok, üzenjetek vagy hívjatok nyugodtan!

  Az oldalon megjelenő képek/mozgóképek/tartalmak a szerző szellemi tulajdonát képezik. Felhasználásuk a szerző előzetes engedélyéhez kötött.